Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Vítání občánků na Květnou neděli

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

Letošní Květná neděle vyšla na 17. dubna 2022 a bylo příjemné slunečné, i když větrné, počasí. Někteří rodiče toho využili a příjemnou procházkou zamířili na pilníkovskou radnici. Nedělní odpoledne totiž patřilo vítání nových občánků.

Vítání nových občánků se konalo sice po delší době, ale i tak byli přivítáni jen čtyři noví občánci. Z nich se dva narodili ještě v loňském roce a dva letos. Tentokrát byli přivítáni samí kluci.

Na úvod nejprve přítomné rodiče, prarodiče i známé přivítala předsedkyně sociálního výboru Hana Blažková a pozvala dívky z místní základní školy aby, tentokrát pod vedením Mgr. Pavly Strasserové, předvedly krátké pásmo písniček a básniček, které si připravily. Potom Hana Blažková postupně představila starostovi města Josefu Červenému nové občánky a ten je pak přivítal.

Nakonec byli občánci zapsáni do pamětní knihy města a každá maminka obdržela květinu a starosta předal rodičům i finanční dárek. Kromě toho děti také dostaly balíček s heboučkými osuškami. Nakonec si starosta s rodiči připil na zdraví jejich dětí.

Přejeme dětem šťastný a radostný život v našem městě a doufejme, že se při vítání občánků ještě letos sejdeme.

Text a foto: Jaroslav Blažek

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!