Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Olympiáda pro starší a dříve narozené 2021

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

Po letní olympiádě v Tokiu se ve čtvrtek 2. září 2021 konala i olympiáda v nedalekých Havlovicích. A tak se zde ve Všesportovním areálu sešli ti dříve narození, aby se spolu utkali v různých tradičních i méně tradičních sportovních disciplínách.

Letos se havlovická olympiáda konala již po 13. a i tento ročník zorganizoval TJ Sokol Havlovice, z. s. ve spolupráci s Místní akční skupinou Království – Jestřebí hory, o.p.s. pro starší a dříve narozené pobývající na území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Avšak ani ostatní zájemci o účast nebyli pořadateli odmítnuti! Prostě kdo chtěl – mohl přijít! A kdo nechtěl soutěžit, mohl alespoň fandit či se pobavit s přáteli a známými a případně získat nové přátele a známé. Ale takových moc nebylo. Většina účastníků si našla tu svoji disciplínu, ve které pak porovnali své síly, a hlavně um s ostatními soutěžícími. A že se dá sportovat v každém věku ukázala nejstarší účastnice olympiády Marta Fajfrová, které je již 92 let a nenechala si ujít žádnou disciplínu!

Je samozřejmé, že na takovéto akci nemohli chybět ani naši sportovněji založení senioři z Pilníkova. Letos se na olympiádu vydalo hned 27 sportovců! Z toho 24 žen, avšak pouze tři muži. A jako tradičně je doprovázel pilníkovský starosta Josef Červený a letos i předsedkyně sociálního výboru Hana Blažková, která celé dění dokumentovala.

Každá olympiáda musí mít slavnostní zahájení s nástupem. Samozřejmě že nic z toho nechybělo ani zde. Všichni účastníci se na nástupu seřadili podle příslušnosti k obcím, které reprezentovali. Aby bylo jasné ke které obci přísluší, měli obvykle jednotné oblečení a před sebou drželi ceduli s názvem obce.

Poté všechny účastníky, kterých se sešlo 263, přivítali zástupci pořadatelů a někteří starostové zúčastněných obcí a popřáli všem dobré výsledky a skvělou zábavu. A tak jako i v jiných letech zazněla následně i státní hymna, kterou zazpívala ředitelka ZUŠ A. M. Buxton z Úpice Eva Matoušková.

A zápolení mohlo začít! Soutěžící se utkali v hodu mokrým tenisákem, ve skoku dalekém či minigolfu. A nechyběl ani klasický hod válečkem nebo paličkou. Na závěr byl pro účastníky připraven kulturní program, aby se všichni mohli vydýchat i posilnit před odjezdem domů. Vždyť spolu soutěžili senioři starší 65 let!

Na závěr proběhlo vylosování bohaté tomboly a každý účastník obdržel pamětní list. Hlavní cenou bylo svezení v novém vozidle Renault. A tuto jízdu vyhrála naše pilníkovská spoluobčanka Stanislava Procházková.

Sotva dnešní olympiáda skončila, již se někteří těší na další olympiádu a domlouvali si další setkání.

Text a foto: Hana Blažková

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!