Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Stavění máje a čarodějnice 2019

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

Ve středu 30. dubna 2019 v 17 hodin se na pilníkovském náměstí sešlo mnoho pilníkovanů, aby se zúčastnili druhého ročníku obnovené tradice stavění májky. Po loňské zkušenosti byla letos májka hlídána.

Chvilku po páté hodině odpolední starosta města Josef Červený krátce přivítal shromážděné občany města i přespolní účastníky a předal náměstí pracovníkům městské firmy Lesy-voda s.r.o., kteří společně s pilníkovskými hasiči vztyčili vysokou májku a řádně ji upevnili. Potom na náměstí nastoupilo 16 schovanek a farář Karel, aby zatančili pásmo lidových tanců. Potom se všichni účastníci přesunuli na plácek za fotbalovým hřištěm.

U hřiště byla hasiči z SDH Pilníkov připravena hranice, na jejímž vrcholu stála pěkná čarodějnice připravená dětmi ze školní družiny místní základní školy. Pro děti zde bylo členy kulturního výboru připraveno několik her a soutěží – hod koštětem, míchání lektvarů, let na koštěti a najdi myšku. Absolvování soutěže se vyznačovalo na kartičku a po projití všech soutěží děti kartičku vyměnily za špekáček, který si mohly hned opéci nad připraveným ohništěm.

Vrcholem odpoledne bylo před sedmou hodinou podpálení hranice s čarodějnicí.

Text a foto: Jaroslav Blažek


Plakát:
plakat_20190430-carodejnice-fb

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!