Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Vánoční turnaj ve stolním tenise

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

V Ý S L E D K Y  V Á N O Č N Í H O  T U R N A J E

VÁNOCE 2018

S T O L N Í T E N I S  30. R O Č N Í K

MLÁDEŽNICKÁ KATEGORIE

  1. STRASSER JAKUB
  2. STRASSER PAVEL
  3. SVOBODA ADAM
  4. HAMÁČEK JAN
  5. EXNAR ADAM
  6. SOKOLOVIČ ŠIMON
  7. RADIMĚŘSKÝ MICHAL
  8. RADIMĚŘSKÁ ALENA
  9. SOKOLOVIČ MATYÁŠ

KATEGORIE DOSPĚLÍ

  1. BARTŮNĚK FRANTIŠEK
  2. PETR MILOŠ
  3. BONISCH MILAN ml.
  4. STRASSER PAVEL st.
  5. KRATOCHVÍL JAROSLAV ml.
  6. KUŘÍK PAVEL st.
  7. PROKOPEC JOSEF
  8. NÝČ ČESTMÍR
  9. LAMAČ MICHAL
  10. LAMAČ ROMAN st.
  11. KOZAŇÁK MICHAL st.
  12. LAMAČ ROMAN ml.

Třicet….30…opravdu je tomu tak!!!!..Nebudeme mu říkat 30-tiletá válka (1618-1648), tak daleko turnajová historie nesahá, ale 30-tiletá modelka – sice z minulého století, alééé pořád v kurzu. . Historie, která se začala datovat od roku 1983 a záštitu nad tím vším měla pevně v rukou místní organizace SSM, dospěla s menšími přestávkami k jubilejnímu ročníku Vánočního turnaje, ve kterém hraje hlavní roli kulatý celuloid o průměru ,,40“.

Opět po roce, v den druhého svátku vánočního, jsme se sešli v místní tělocvičně Města Pilníkov, abychom zúročili desítky, cóóó desítky, stovky, natrénovaných hodin za zeleným stolem .

Kulatinky si zaslouží malinko více pozornosti a tak po zapůjčení prezenčních panelu od města a za podpory místního mága historika-kronikáře, Jiřího Hakena ( za kterou mu velice děkuji), byla zpracována prezentace stávajících ročníků. Použity byly dostupné podklady, fota, a zápisky pamětníků, což mělo i blahodárný vliv na sepsání faktů, podrobností a historie o turnaji.

Táááák a teď, abychom se dostali k samotnému turnaji. S napětím (i když příslib byl) jsme sledovali hned po ránu kolik dorazí mládežníků. Nakonec dorazila vcelku slušná squadra, po minulém ročníku přímo TOP!!!. Za účasti devíti mládežníků, ( tří sourozeneckých párů, osmi chlapců a jedné dívky – Alenka Radiměřská), byl turnaj kolem půl deváté zahájen. Ve skupině devíti hráčů se utkal každý s každým. Hrálo se na tři vítězné sety. Po několika odehraných zápasech se ve skupině začala rýsovat skupina tří favoritů, dvou domácích bratrů Strasserových a přespolního Adama Svobody. Každý chvilku tahal pilku a kluci mi to neudělali lehké. Ve skupině každý jednou prohrál, tak o vítězi musela rozhodnout při stejném počtu bodů tabulka vzájemných zápasů a vyhraných setů. Ukázalo se, jak je důležitý každý vyhraný set. Vzrůstem už né nejmenší, nakonec výkonem nejlepší Kuba Strasser, se tak stal, po spočítání výsledků, vítězem celého turnaje. Na záda mu sice mocně dýchali Pavlík a Adam, ale to vše mladý sympaťák hýřící sebevědomím ustál. Za zmínku však stojí i výkony dalších účastníků, kteří po většinou byli na turnaji poprvé. Jsou tak příslibem pro další ročníky, kde určitě promluví do celkového pořadí. Všichni zúčastnění hráči mládežnické kategorie byli odměněni věcnými cenami.

To už se ale v útrobách ,,očkovacího střediska“ začali scházet účastníci kategorie dospělých. Po nezbytné vakcíně, která je již takovou malou povinností – tetanovku by totiž měl mít každý ze zákona – jsme rozlosovali do tří skupin přihlášené účastníky. Tři skupiny po devíti ,,plajerech“ – tři stoly – vcelku ideální stav. Tradičně se tak mohlo hrát systémem, jaký byl praktikován v několika posledních ročnících. V devítičlenných skupinách se postupně utkal každý s každým na dva vítězné sety. Tři nejlepší ze skupin postoupili do finálové skupiny, kde se započítanými výsledky ze skupin odehráli opět systémem každý s každým zbylé zápasy. Čtvrtí ze skupin odehráli mezi sebou zápasy o desáté až dvanácté místo. Napínavé duely, především mezi papírovými favority, byly ozdobou turnaje a misky vah se přelévaly z jedné strany na druhou a o vítězi rozhodovaly až poslední míčky setů. Favorité turnaje splnili svoji úlohu a podělili se tak o místa na bedně. Bez porážky a vítězem turnaje ( mimo jiné v třicetileté historii již podesáté ) se stal Fanda Bartůněk, stříbrnou pozici pro sebe bral Miloš Petr a pomyslný bronz ,,účastník jubilejních turnajů“ Milan Bonisch ml.. Na bednu neměl tentokrát daleko ani Pavel Strasser st., ale pro tento rok na něj zbyla neoblíbená brambora – rozhodl vzájemný zápas s Milanem. S úctou musím též vzpomenout i na notorický nepostupující ze skupin, na ty, kterým stačí uhrát třeba i jediný set nebo míček, ale svojí každoroční účastí prezentují, že turnaj není jen o vyhrávání, ale má i jiné hodnoty. Při vyhlašování výsledků tak letos převládaly barvy spíše červenobílé oproti těm žluto-modro-červeným i proto, že někteří očekávaní účastníci byli ten den ještě poněkud ,,country – tygr“. . Dvanáct nejúspěšnějších hráčů bylo oceněno věcnými cenami, putovní pohár do ročního držení si odnesl vítěz turnaje Fanda Bartůněk. Po vyhlášení výsledků následovala ještě pro pobavení malá retrotombola ( doufám, že už Krbec přepral minimálně jedny ponožky , Milda namydlil mamku , Pavel uvařil polívku , Jarda nastudoval čokoládu a Jirka-Buchy se neudusil tureckým medem ) a dále pak volná zábava v přátelské atmosféře.

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem účastníkům turnaje, Pavlovi za pomoc při organizaci, Jirkovi za pomoc při prezentaci historie turnaje, za barem a vynikají každoroční gulášek Iris, za opět super dršťkovou Milušce a Pavlovi a všem, kteří na turnaj sponzorsky a jakkoli jinak přispěli. Vám všem ostatním za účast na turnaji, protože bez Vás, bych si mohl o ,,vánočkách“ pinkat doma jen tak maximálně o stěnu!!!

 – tak děckáááá, zase za rok na začátku čtvrté desítky.

J.P. z Pilníkovic….vl.r. LP. pilníkovské vánočky 2018…….Kosmu vstříc a turnaji zvláště!!!!

Plakát:

plakat_vanocni-turnaj-2018

text a foto: Josef Prokopec

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!