Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Pilníkovský písničkář 2018

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

V sobotní odpoledne 25. srpna 2018 se u pilníkovského fotbalového hřiště konal již šestý ročník muzikantské sešlosti pro začínající písničkáře – „Pilníkovský Písničkář 2018“.

Také letošní program uváděl a celým večerem provázel moderátor rádia Beat Ota Seemann. Přítomné posluchače na úvod přivítal za organizátory Jiří Kulka. Krátké přivítání měl i starosta města Miroslav Klapka.

Sešlost je tradičně určena pro všechny začínající písničkáře, kteří chtějí svojí tvorbou potěšit posluchače. Na pódiu tak bylo slyšet různé hudební žánry, takže příchozí si mohli poslechnout například folk, country nebo i blues.

Jako tradičně nejprve se svým blokem písničkář vystoupil organizátor akce a místní písničkář Jiří Kulka, alias písničkář George. Po něm se potom vystřídala řada dalších písničkářů z blízkého i vzdálenějšího okolí. Letos vystoupilo celkem patnáct písničkářů, byli to Jirka Hurych, Standa Haláček, Jaromír Hušek, Jiří Kulka, Pepa Lábus, Jana a Martin Pachlovi, Dalibor Pšenička, Martin Rous, Jiří Šámal, Altan trio, Sabina Uxová a Petr Vašina.

I letos byly vylosovány tři zájezdy do Chorvatska a vstupenky do kina CineStar v Hradci Králové. Tentokrát je vylosoval písničkář Martin Rous.

V závěru setkání pak vystoupila bluegrassová skupina Poutníci.

Všechny tyto písničkáře si přišlo poslechnout téměř devadesát posluchačů. I když většinou přespolních.

Text a foto: Jaroslav Blažek

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!