Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Betlémské světlo

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

I k nám do Pilníkova přijelo v sobotu 19. 12. 2015 odpoledním vlakem od Trutnova Betlémské světlo. Opět jej přivezli kurýři z trutnovského skautského oddílu Hraničář Trutnov.

Motto letošního ročníku je „Pokoj ve mně – pokoj s tebou“ a je spojené s letošním zaměřením rakouských skautek a skautů.

Betlémské světlo je plamínek každoročně zapalovaný před Vánoci v betlémské jeskyni, ve které se podle tradice narodil Ježíš Kristus. Tradice Betlémského světla byla obnovena sice již v roce 1986 a do Pilníkova dorazilo již po čtvrté zásluhou trutnovských skautek – světlušek z oddílu ABSAROK.

První zájemci si pro Betlémské světlo přišli již na pilníkovské nádraží. Kdo to nestihl, došel si pro světlo na večerní vánoční koncert pilníkovské hudební skupiny Tlupa-Tlap, kterého se světlušky také zúčastnili a světlo ochotně rozdávali.

V neděli kurýři zamířili do Domova pro seniory, kde si s obyvateli zazpívali vánoční písničky a seznámili je s historií roznášení Betlémského světla a samozřejmě jim předali Betlémské světlo i s vlastnoručně ozdobenou svíčkou. Potom navštívili dům s pečovatelskou službou, kde si většina obyvatel Betlémské světlo ráda převzala a ještě si zazpívali vánoční koledy. Pro každého, kdo si pro světlo přišel, měly skautky přichystané vánoční přáníčko s malým sádrovým odlitkem. Obojí samozřejmě připravily samy.

Text a foto: Jaroslav Blažek

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!