Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Setkání přátel tří obcí

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

První říjnovou sobotu, tedy 3. října 2015, dopoledne na pilníkovském školním hřišti připravili zastupitelé města spolu s místními hasiči „Setkání přátel tří obcí“. Jako hosté a zároveň i soutěžící se zúčastnili, samozřejmě kromě Pilníkova, týmy ze sousední obce Vítězná a z polské gminy Marciszów. Akce byla pořádána v rámci udržitelnosti projektu Euroregionu Glacensis „Na společné cestě“.

Na hřišti byly připravené soutěže pro soutěžní týmy z výše uvedených obcí. Soutěžních disciplín bylo celkem jedenáct, z nichž se na hřišti odehrálo devět sportovních disciplín a zbývající dvě kvizové disciplíny proběhly odpoledne na sále restaurace „Slunce“.

Ze sportovních disciplín se soutěžící utkali například v šipkách, florbalu, pingpongové obíhačce, v hodu polštářem tříčlenných družstev, absolvovali překážkovou dráhu. Velmi povedená byla soutěž hasičů, kteří připravili soutěž trojčlenných družstev, kdy museli dva členové družstva nejprve nalít vodu do připravené mobilní stříkačky a než se jim to povedlo, třetí člen se oblékl do nepromokavého oblečení sestávajícího z gumových kalhot s botami, kabátu a hasičské přílby. No a pak již jen zbývalo naplnit na vzdálenost asi pěti metrů kbelík vodou až po namalovanou rysku – takže jeden člen družstva čerpal vodu, druhý držel proudnici a stříkal do kýble, který držel v ruce poslední člen družstva. Styly plnění tohoto úkolu byly různé, vesměs zajímavé.

Starostové a místostarostové zúčastněných obcí se utkali v petanque a závěrečnou disciplínou bylo přetahování lanem. Po dopolední sportovní části byl v pořadí obcí první Pilníkov a těsně následován Marciszówem a Vítěznou.

Po sportovních kláních následoval oběd pro všechny zúčastněné, který připravily kuchařky místní základní školy.

Po obědě si účastníci prohlédli výstavu fotografií a obrazů v malé i velké zasedací místnosti na radnici a potom již mohlo začít závěrečné klání. Tentokrát znalostní. Každé družstva vyslalo tři své zástupce, kteří poznávali z krátkých ukázek druhy tanců, například flamengo, paso doble, waltz, tango, ale nechyběl ani valčík nebo polka. Ve druhém kvízu zase jiná trojčlenná družstva poznávala státní hymny států Evropské unie. V těchto disciplínách s převahou zvítězil Pilníkov a získal tak celkové vítězství.

Po celé odpoledne hrál k poslechu i k tanci pan Prokop a odpolední program byl navíc zpestřen několika vystoupeními tanečních skupin. Nejprve vystoupila skupina Starwest, po které následovala skupina Rebels a ZUŠ Trutnov. A poté již přišel čas vyhlásit výsledky nominace „Pilníkovského pelikána 2015“.

Prvního „Pilníkovského pelikána“ získala paní Miluška Honcová, kterou navrhovatel (a nejen on) nazval „anděl Pilníkova“ – za celoživotní péči o kostel a okolí a nezištnou pomoc ostatním spoluobčanům. Gratulujeme!

Všem zúčastněným se „Setkání přátel tří obcí“ líbilo, byla navázána nová a utužena stará přátelství mezi občany. I když z místních občanů opět většina zůstala doma.

Text a foto: Jaroslav Blažek

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!