Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Kniha „Po desetiletích znovu o dějinách Pilníkova“

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

  Tak i Pilníkov se konečně dočkal své knihy popisující historii městečka. Kniha byla vydána pod názvem „Malé dějiny Pilníkova“ v loňském roce 2014 k pětistému výročí povýšení Pilníkova na město, k čemuž došlo 20. března 1514 za vlády krále Vladislava II., jehož byla ves tehdy majetkem, a představena poprvé veřejnosti byla na přednášce profesora PhDr. Vladimíra Wolfa v Pilníkově 21. března 2015, tedy přesně rok a den po zmíněném výročí.

  Oficiální představení knihy bylo spojeno s přednáškou vedoucího kolektivu autorů profesora PhDr. Vladimíra Wolfa s názvem „Po desetiletích znovu o dějinách Pilníkova“, která se konala za nemalé účasti obyvatel Pilníkova v zasedací místnosti městského úřadu. Profesor Wolf vyprávěl o historii od samých počátků a nejstaších nálezech až do konce války. Na něj navazovala přednáška pana Hakena, která začínala rokem 1945 a končila současností.

  Přednáška všechny přítomné zaujala a většina zúčastněných si také knihu zakoupila. I tato přednáška byla spojena s autogramiádou autorů knihy.

text a foto: Jaroslav Blažek

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!