Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Pilníkovský masopust

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

V sobotu 16. února začal nejen známý masopustní karneval v italských Benátkách, ale také se konal o něco méně známý masopust u nás v Pilníkově.

První účastnící začali na náměstí přicházet již krátce po jedné hodině. Na náměstí již byly postavené stánky s lavicemi i stánek s prodejem občerstvení. Letos navíc přijeli prodejci cukrové vaty a trdelníků.

Masopust tradičně zahájil policajt, který přebral od starosty klíč od města. Policajt byl letos opět jiný než loni, a tentokrát jím byl Petr Kolín, jenž si převzatý klíč zavěsil na krk na červenou pentli. Průvod prošel přes náměstí a opustil ho po ulici Trutnovské, ze které odbočil na Tovární ulici a po Hradčíně se vrátil kolem hasičské zbrojnice zpět na náměstí. Po celou dobu jel v čele průvodu vůz s vozkou a harmonikářem. Na kozlíku seděl Ing. Karel Skutil a na koně dohlížel Ing. Karel Skutil ml., na harmoniku hrál Jan Coufal. Než se průvod vrátil na náměstí absolvovali účastníci sedm zastávek u místních občanů, kteří si pro ně připravili občerstvení v podobě jednohubek, chlebíčků, bramboráčků, buchet i cukroví, a dalších pochutin. Samozřejmě nemohlo chybět ani nějaké to štamprle!

Po návratu na náměstí byly ještě vyhlášeny nejhezčí dětské i dospělácké masky.

I když na letošní masopust přišlo méně masek než loni, vypadalo to, že všem, co přišli, se masopust líbil. I na počasí jsme měli štěstí, protože bylo příjemné poměrně teplé slunečné počasí.

Text a foto: Jaroslav Blažek

Plakát:

plakat_20190216-masopust

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!