Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Posezení se seniory

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

Na nedělní odpoledne 18. listopadu 2018 připravil Sociální výbor tradiční posezení s pilníkovskými seniory. O toto setkání byl v minulých letech mezi seniory docela velký zájem a nejinak tomu bylo i letos.

Ačkoli posezení začínalo v 15 hodin, první senioři dorazili na sál restaurace Slunce již krátce po čtrnácté hodině. Na úvod setkání nejprve všechny přítomné krátce přivítala předsedkyně sociálního výboru Hana Blažková a na ni navázal nový starosta města Pilníkov Josef Červený.

Po přivítání Bára Tesařová zastepovala na melodii písničky piráti z Karibiku. Za ní následovala Karolína Pechanová, která zahrála na saxofon. Jako poslední písničku zahrála koledu Dej bůh štěstí tomu domu, a protože na každém stole byly k dispozici slova této koledy, doprovodili její hru někteří senioři zpěvem. Ale vrcholem odpoledne bylo očekávané vystoupení Spolku panstva na tvrzi Žíželeves, jehož členové nastoupili letos v barokních šatech, a protože jich přijelo čtrnáct, bylo se opravdu na co dívat. Vedoucí spolku Ivana Hrdličková také přítomné seznámila s komplikovaností oblékání a nošení jejich krásného oblečení. Na úvod předvedli tři taneční vystoupení – valčík následovaný polonézou a závěrečným tancem leander.

Během další části odpoledne si senioři mohli jen tak posedět a popovídat s přáteli nebo si i zatancovat. K poslechu a k tanci hrál osvědčený Vladimír Prokop, a protože střídal různě rychlé písničky, mohl si každý zatancovat v rytmu, který mu nejlépe vyhovoval. A protože se tanečníci ze Žíželevsi rozptýlili po celém sále, tak si s nimi mohl zatancovat každý senior.

A aby návštěvníci neseděli nasucho, každý dostal zdarma kávu nebo čaj a tácek s mini zákusky, případně si mohl objednat i další nápoje.

Setkání rychle uteklo, všem účastníkům se opět velmi líbilo a již se těší na setkání příští. Je zajímavé, že ačkoli Spolek panstva na tvrzi Žíželeves zde vystupoval již potřetí, přesto se řada seniorů při odchodu ptala, jestli přijedou i příští rok, že se jim moc líbili.

Text a foto: Jaroslav Blažek

Plakát:

plakat_20181118_posezeni-se-seniory

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!