Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Myslivecké půlení prázdnin

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

Z celého roku nejrychleji utíkají prázdniny. Hlavně dětem, a protože se již přiblížila jejich polovina, tak jako již předchozích deset let, tak ani letos nemohlo chybět myslivecké půlení prázdnin.

Letošním jedenáctým půlením myslivci vstoupili do druhého desetiletí konání této úspěšné akce pro děti i dospělé. Půlení se konalo opět od 16 hodin u mysliveckého srubu poslední páteční odpoledne měsíce července, tedy 27. července 2018, za pěkného a hodně teplého počasí, i když chvilku přeci jenom sprchlo.

Všechny přítomné děti i jejich rodiče přivítal předseda Mysliveckého spolku Ing. Jaroslav Kult. Hned potom se děti rozeběhly mezi ostatní myslivce, kteří již byli připraveni u všech her i soutěží. Opět nechyběly znalostní soutěže v poznávání stromů podle kůry i listů, hub, rostlin, zvířat i jejich stop. Pokud se děti spletly nebo se na něco zeptaly, myslivci jim vše rádi vysvětlili i s názornými ukázkami. I letos bylo připraveno oblíbené „norování“, střelba ze vzduchovky, kreslení obrázků s mysliveckou tématikou. Novinkou byla nová atrakce na zkoušku trpělivosti – kuličkovaná.

Po splnění každého úkolu děti dostávaly potvrzení o jejich absolvování, obrázky zvířat, omalovánky, pastelky i nějakou tu sladkost, které si mohly uložit do papírové tašky, kterou na úvod dostaly. Po absolvování všech soutěží děti obdržely špekáček, který si hned mohly opéci na připraveném ohništi. Protože letos bylo opět velké teplo, bylo pro děti připraveno dostatek pití. Vše myslivci zajistili.

Celé odpoledne rychle uběhlo, a tak nezbývá než se těšit na další ročník.

Text a foto: Jaroslav Blažek

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!