Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Dětský maškarní karneval

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

V nedělní odpoledne 12. března 2017 se na sále restaurace Slunce konalo odpoledne plné tance, her a soutěží pro děti. Dětské odpoledne organizačně opět zajistil Sociální výbor za pomoci několika místních dobrovolníků.

Karneval začínal od 14 hodin, ale tentokrát první masky přicházely kupodivu ještě dlouho před začátkem a sál se začal plnit mnoha princeznami, vílami, čarodějkami, piráty i pirátkami. Přišla také bílá paní, kovboj, zombice a čert a s nimi ještě mnoho dalších pěkných masek. Zkrátka se na sále sešla spousta krásných pohádkových postaviček z Pilníkova i okolí.

Karnevalem děti provázel velký a malý klaun v podání Hany Moravcové a její dcery Lucky a při soutěžích jim pomáhali ostatní organizátoři. Hned na úvod klauni a všechny přítomné masky sestavili nápis KARNEVAL a spolu s ním se vyfotili. Potom již děti spolu soutěžily v několika soutěžích, například v přenášení malého míčku na polévkové lžíci, podlézání pod stále se snižujícím provázkem, také si vyzkoušely florbal, a v poslední disciplíně si zasoutěžili i jejich rodiče, a to v nafukování balónků. Mezi soutěžemi si děti zatancovaly v rytmu hudby o kterou se celou dobu staral DJ Milda Horák. Vyvrcholením karnevalu ale bylo vyhlášení soutěže o nejlepší masku. V této soutěži zvítězila maska Piráta (číslo 9), Zombice (číslo 8) a Pirátky (číslo 34).

Děti si celé odpoledne užily tak, že se potom některým ani domů nechtělo.

Odpoledne rychle uteklo. Tak zase napřesrok nashledanou!

Celkem přišlo 43 dětí v maskách a několik dalších bez nich.

Na závěr ještě patří dík všem organizátorům – Haně Blažkové, Mgr. Markétě Gábrišové, Pavlíně Pechanové, Petrovi Pěchočovi a samozřejmě oběma Klaunům Haně Moravcové a Lucii Bakošové. A nelze ani opomenout Martina Blažka za barem.

Text a foto: Jaroslav Blažek

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!