Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Podomní prodejci a bezpečnost na silnici

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

Na čtvrtek 14. ledna 2016 zajistil sociální výbor při MěÚ Pilníkov přednášku na téma „jak se bránit podomním prodejcům a podobným podvodníkům“. Přednášela nadpraporčice Šárka Pižlová z oddělení tisku a prevence PČR z Trutnova, která zde pracuje také jako tisková mluvčí.

Posluchačům nejprve vysvětlila, jaké praktiky tito podvodníci, všeobecně známí pod označením „šmejdi“, používají a zaměřila se přitom na způsoby podvodů, které byly zjištěny zde v okolí Trutnova. Samozřejmě také vysvětlila, jak se takovýmto podvodníkům bránit a zdůraznila, že je hlavě nemáte pouštět do bytu – nejlépe jim vůbec neotvírat dveře.

V další části přednášky ještě nprap. Pižlová přítomné stručně seznámila s některými důležitými informacemi ze schválené (ale zatím ještě neplatné) novely zákona o provozu na pozemních komunikacích. Zvláště o povinnosti nosit mimo obec za snížené viditelnosti reflexní prvky, protože je důležité být ve tmě viděn – a navíc, až bude připravovaný zákon přijat a začne platit (může to být již v březnu) bude za nenošení reflexních prvků pokuta do 2 000 Kč, ve správním řízení 2 500 Kč.

A aby dodala svým slovům důraz, rozdala na závěr účastníkům přednášky reflexní vesty pro dospělé i malé vesty pro děti, reflexní přívěsky i pásky, a další materiály se zaměřením na bezpečnost na silnici.

text: Hana Blažková

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!