Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Euroregion Glacensis

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

Euroregion Glacensis
  Město Pilníkov je členem Euroregionu Glacensis. Toto volné zájmové sdružení krajů, měst,městysů a obcí zahrnuje okresy Trutnov, Náchod,Rychnovn/Kn, Ústn/Orl,Šumperk, Jeseník, Jičín,Hradec Kr., Pardubice, Chrudim, Svitavy a příhraniční regiony Polska Bylo založeno za účelem pomoci rozvoji, poznání a spolupráce v příhraničních oblastech. Město Pilníkov pořádá společné akce s obcí Vítězná a polskou gminou Marciszów. Také na rok 2013 nám byla schválena dotace na společný projekt Přátelství nezná hranic 2013. Předpokládáme, že i naši občané se zúčastni akcí, které jsou na letošní rok připraveny.

Pojeďte s námi na kolech z Pilníkova do polského Marciszówa. O víkendu 15-16.6.2013 to bude společný cyklovýlet do Marciszówa. Cyklisté z Vítězné přijedou na pilníkovské náměstí a v 9.30 pojedeme po trase Žacléř, Kamenná Góra do Marciszówa. Jedná se o trasu 55 km. V Marciszówe po večeři přespíme v tělocvičně. Ráno si na kolech v doprovodu polských cyklistů prohlédneme okolí Marciszówa a kolem poledne se vydáme na cestu zpět přes Kamennou Góru. Zajedeme se podívat na krásné historické kostely a katedrály v Kreszówe, zapsané mezi památky UNESCO a přes Lubawku,Bernartice zpět do Pilníkova. Jedná se o turistický výlet určený pro každého, kdo se alespoň občas sveze na kole. Cestou budou zastávky a bude se čekat na všechny účastníky. Tašky a věci na přespání v tělocvičně nám poveze doprovodný mikrobus a pojede s námi také sanitka s lékařem. Žádáme všechny zájemce,aby se přihlásili nejpozději do 5.června. Musíme zajistit ubytování, stravování a pití, vše účastníci obdrží zdarma. Všechny zájemce o tento cyklovýlet k poznání polského pohraničí srdečně zveme k účasti. Nezapomeňte se včas přihlásit na Měú Pilníkov nebo na tel. 734607580 -Hubáček František

Den Marciszówa. Další akci pořádá Gmina Marciszów v sobotu 29.6.2013 u kulturního domu a fotbalového hřiště. Den Marciszówa s bohatým kulturním a sportovním programem. Na Den Marciszówa pojede z Pilníkova autobus a také na tuto akci občany tímto zveme.

Den obce-Sport nezná hranic ve Vítězné. V sobotu 6.7.2013 pořádá obec Vítězná tradiční Den obce s doprovodným programem zaměřeným letos na sportovní aktivity. Dopoledne proběhnou sportovní soutěže, odpoledne kulturní program.

Den Pilníkova – Městské slavnosti. Město Pilníkov pořádá Městské slavnosti v sobotu 10. srpna. Akce se bude konat u fotbalového hřiště Spartaku a vodní nádrže pod názvem Lidové zvyky, tradice a řemesla v Podkrkonoší. Také tohoto setkání se aktivně zúčastní občané z Vítězné a Marciszówa. Kromě výstav, ukázek řemesel, vystoupení šermířů, divadla pro děti a hudebních kapel se připravují také soutěže pro účastníky v prostoru vodní nádrže. Pozvání na Městské slavnosti s programem obdrží všichni občané domů. Všechny tyto společné akce jsou určeny občanům těchto obcí a proto Vás zveme k účasti.

František Hubáček

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!