Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Den města aneb pohyb znamená život

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

V sobotu 8. září 2018 se za příjemného počasí v Pilníkově opět konal Den města, tentokrát s podtitulem Pohyb znamená život.  

Všechny aktivity byly soustředěny opět kolem hlavního pódia za fotbalovým hřištěm, u mysliveckého srubu a u požární nádrže. Na organizaci slavností se podílela většina místních spolků: MO Českého rybářského svazu, Myslivecký spolek Pilníkov, SDH Pilníkov, Jezdecký klub Pastviny a TJ Spartak. Celým odpolednem účastníky provázel skvělý moderátor Karel Hynek, kterého možná znáte z televizního pořadu Na stojáka.  

Slavnosti začaly s mírným zpožděním po jedné hodině, ačkoliv organizátoři byli na svých místech, tak účastníci slavností se teprve začínali scházet. Konec konců nic neobvyklého…  

V úvodním projevu přivítal všechny návštěvníky starosta města Miroslav Klapka společně se starosty sousedních obcí – Vladimírem Lukešem z Chotěvic, Petrem Hrubým z Vítězné a z Marciszówa přijel Stefan Zawierucha. Dalšími hosty byl také Mgr. Jan Balcar, ředitel Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. a místostarosta z Vítězné Petr Ježek. Na úvodní projevy navázala Hana Blažková s vyhlášením výsledku již čtvrtého ročníku ankety „Pilníkovský pelikán“. Držitelem letošního Pilníkovského pelikána se stal poprvé zástupce mužů pan Ladislav Paděra, který dlouhá léta vychovával, a stále vychovává, mladé rybáře, jezdí s nimi po soutěžích, pořádá rybářské tábory. Prostě se jim obětavě věnuje. V současné době asi není v Pilníkově mezi mladšími rybáři žádný, který by neprošel Láďovýma rukama. Gratulujeme!  

Po vyhlášení ankety se návštěvníci rozprchli mezi připravené atrakce. Tentokrát jich ale hodně zůstalo u hlavního pódia, protože na něm se chystala beseda s našimi nejúspěšnějšími jezdci z „Dakaru 2018“ – s řidičem kamionu Martinem Macíkem a dvěma jezdci na motocyklech – Davidem Pabiškou a Janem Brabcem. Auto Frantu s sebou sice neměli, protože po posledních závodech je nyní kontrolován, ale Marek „Mára“ Šrejber nám zapůjčil jeho věrnou kopii v podobě RC modelu. Beseda trvala přes dvě hodiny a Martin Macík zavítal s mikrofonem i mezi diváky, aby se ho mohli na cokoli zeptat. A kdo se zeptal, dostal na konci besedy dárek – originální týmovou Big Shock Racing čepici! Po besedě závodníci podepisovali zájemcům kartičky a nechali se s nimi ochotně fotografovat.  

Koho nezaujala beseda, mohl navštívit mnoho rozmanitých atrakcí, například lidský stolní fotbal laserovou střelnici, bungee trampolínu, skákací hrad nebo si vyzkoušet rodeo jízdu na elektrickém býkovi. Na požární nádrži probíhal zorbing a také hasiči organizovali soutěž v přejezdu úzké lávky přes požární nádrž na jízdním kole, a kdo si netroufl přejet, tak mohl alespoň běžet. Také bylo možné se účastnit různých her organizovaných rybáři. A nezapomnělo se ani na nejmenší děti. Pro ty bylo připraveno loutkové divadlo Ale-Na Aleny Kubínové se třemi pohádkovými představeními. 

Po čtvrté hodině odpolední proběhlo fotbalové klání mezi místními celky ženy versus muži – senioři, které po dramatických bojích skončilo nakonec nerozhodně 4 : 4, ale penaltovým rozstřelem strhly vítězství na svoji stranu ženy.

Později odpoledne, v 17:30 hodin, vystoupila hudební dixielandová skupina Koplahoband a ve 20 hodin nastoupil Divokej Bill Revival, který rozpohyboval i diváky v hledišti a dětské diváky dokonce nalákal na pódium, takže vše bylo v pohybu! Na samý závěr celého dne osvětlil pilníkovské nebe ohňostroj.  

Všem zúčastněným se den města líbil, a dokonce přišlo letos i hodně návštěvníků. Podle odhadů jich bylo kolem 500! I když opět mnoho z nich bylo přespolních.

Text: Jaroslav Blažek

Foto: Jaroslav a Martin Blažkovi

Plakát:

plakat_den-mesta pilnikov_den_mesta

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!