Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Hasičská soutěž „O štít města Pilníkov“

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

V sobotu 18. srpna 2018 se v Pilníkově na louce za požární nádrží konal další, v pořadí již jedenáctý, ročník tradiční soutěže v požárním sportu „O štít města Pilníkov“. Soutěž připravili a organizačně zajistili hasiči z místní jednotky SDH Pilníkov.

Bohužel tuto sobotu se letos koná v okolí více soutěží, což se promítlo i na účasti. Proto v příštím roce bude soutěž přesunuta na dřívější termín. Letos přijel pouze tým mužů z SDH Bernartice a z téhož SDH dorazil i tým žen. Soutěže se samozřejmě zúčastnil i místní tým mužů z SDH Pilníkov.

Za krásného slunečného počasí soutěžící i všechny příznivce požárního sportu přivítal starosta hasičů Libor Luňák z SDH Pilníkov a po něm i starosta města Pilníkova Miroslav Klapka. A soutěž mohla začít.

Vzhledem k malému počtu družstev byla soutěž dvoukolová a do pořadí se počítal lepší čas. Hned v prvním kole měl tým bernartických mužů smůlu, když se jim utrhl bajonetový závit na výtlačném hrdlu čerpadla držící tlakový ventil a došlo doslova k vystřelení přetlakového ventilu. Naštěstí se nikomu nic nestalo, a tak po výměně hrdla mohla soutěž pokračovat. Hrdlo pohotově zapůjčili pilníkováci ze svého stroje, protože toto hrdlo se často nerozbíjí, tak se náhradní běžně nevozí. Soutěž tak mohla pokračovat dále.

Poděkování patří hasičům z Pilníkova, kteří celou soutěž v pátek připravovali a dnes i organizačně zajistili, a to včetně stánku s občerstvením i skákací pirátskou lodí pro děti. Doufejme jen, že příštího ročníku v novém termínu se zúčastní více soutěžních družstev.

Výsledky:

  • Muži: SDH Bernartice (27:31 s), SDH Pilníkov (29:35 s)
  • Ženy: SDH Bernartice (28:47 s)

Text a foto: Jaroslav Blažek

Plakát:
20180818_sdh-pilnikov_soutez-v-pozarnim-sportu

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!