Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Lampiónový průvod a pálení čarodějnic

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

Letos se pilníkovské čarodějnice slétly v pondělí 30. dubna. Na náměstí se začali již před pátou hodinou odpolední slétat malé i velké čarodějnice a čarodějové.

Postupně se poblíž dopoledne postavené máje sešlo více než sto účastníků čarodějnického průvodu. A to ještě po cestě Pilníkovem na fotbalové hřiště se k průvodu přidala ještě celá řada dalších účastníků.

U hřiště bylo pro děti připraveno několik her a hasiči také zájemcům předváděli svoji novou cisternu. Když si děti dost zasoutěžily, mohly se posilnit špekáčkem, který tradičně dostaly zdarma. Mohly si je hned opéci na připraveném ohníčku. A kdyby byla zima, měly také připravený teplý čaj.

Hasiči postavili velkou vatru, snad ještě vyšší než loni, hezkou čarodějnici na její vrchol připravily děti z místní základní školy a přesně v 19:00 hodin ji podpálili.

Zábava na hřišti trvala dlouho do noci. A zatímco místní oslavovali čarodějnice, někdo ze sousední obce zboural májku, kterou nikdo nehlídal, protože hasiči hlídali hořící vatru u hřiště.

Na závěr děkujeme všem, kdo se podíleli na přípravách a organizaci čarodějnic.

Text a foto: Jaroslav Blažek

Plakát:
plakat-carodejnice-2018

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!