Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

PILNÍKOVSKÁ POUŤ 2017

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

  K prvnímu víkendu v červnu patří již tradičně v Pilníkově pořádání poutě. Tento svátek věřících byla cesta za účelem návštěvy určitého poutního místa, které má náboženský význam. Dnes již jen málokterý mladý člověk zná význam tohoto slova a spojuje si ho spíše s místem plným zábavných atrakcí, hlučnou reprodukovanou hudbou, balónky a cukrovou vatou. Nejinak tomu bylo i u pilníkovské poutě, která se již tradičně odehrávala na náměstí a již druhým rokem byla spojena i s dětským dnem. Pořadatelé vybrali z několika nabídek poskytovatelů pouťových atrakcí pana Novotného z Mladých Buků, se kterým starosta uzavřel smlouvu o zabezpečení pouťových atrakcí s dotací 15.000,-Kč. Za tuto částku se provozovatel zavázal ke snížení obvyklých cen o 50% a u jumpingu na 30,-Kč. Dětský den pořadatelsky zajistil tým sociálního výboru posílený o dobrovolníky pod vedením Petra Pěchoče. Ti připravili pro děti soutěže, které umístili v parku ve stínu vzrostlých stromů. Bylo to zapotřebí, neboť počasí bylo slunečné a velmi teplé.

  Děti soutěžily celkem v osmi disciplínách a za svoje výkony byly oceněny sladkostmi.  Návštěvnost této tradiční události každým rokem stoupá a za velmi dobrou účastí letošní poutě jistě stojí i úprava cen na atrakcích. V pozdních odpoledních hodinách došlo i na hudební produkci. Návštěvníky poutě pozdržela na náměstí trutnovská hudební skupina MASCALERO, která hrála až téměř do setmění. O velmi dobré pohoštění se postarali již tradičně pilníkovští hasiči. V rámci odpoledne byli starostou vyhlášeni vítězové soutěže o nejlepší pouťový koláč. Do zasedací místnosti, kde rozhodovala šestičlenná laická porota z řad účastníků poutě, bylo doručeno celkem šest voňavých vzorků. Jeden lepší než druhý. Bylo těžké vybírat. Vítězné pořadí prvních tří soutěžících bylo: 1. místo Elena Fajfrová, 2. místo Gabriela Výborná a 3. místo obsadil jediný muž mezi ženami pan Milan Šlipla. Výherci byli starostou Miroslavem Klapkou odměněni a rozdělili si mezi sebe hlavní výhru, jíž byl kartón šampaňského vína. Na závěr poděkoval starosta všem pořadatelům a pozval je na prodlouženou jízdu na řetízkovém kolotoči.

  Jmenovitě se o podařenou akci postarali: Petr Pěchoč, Martina Gábrišová, manželé Josef a Jiřina Soblovi, Martin Soukup, Hana Moravcová, Adam Bakoš, Míša Jankovičová, Patricie Maxey a tým sboru dobrovolných hasičů.

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!