Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Vánoční koncert skupiny Tlupa-Tlap

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

V sobotu 19. 12. 2015 večer se sál pilníkovské restaurace Slunce zcela zaplnil lidmi. Protože rok pomalu končit, tak opět přišel čas na vánoční koncert místní hudební skupiny Tlupa-Tlap. Hostem letošního koncertu byla Saša Niklíčková, hráčka na akordeon, kterou mnozí pilníkováci již znají z muzikantské sešlosti Pilníkovský písničkář 2015.

Letošní koncert byl zpestřen o účast místních skautek světlušek z oddílu ABSAROK z trutnovského oddílu Hraničář. V úvodu koncertu seznámili účastníky s historií Betlémského světla a nabídli jim možnost si světlo odnést. Po celou dobu koncertu pak byly přítomné a světlo ochotně rozdávaly.

Po hudební stránce koncert zahájila Saša Niklíčková se svými rozvernými šansony. Po ní již následovala skupina Tlupa-Tlap, která nastoupila ve standardním složení – Martin Pachl (kytary, zpěv), Ondra Paděra (baskytara, zpěv), Jana Pachlová (zpěv, klavír, perkuse), Jana Paděrová (zpěv, příčná flétna, saxofon, bubínky, perkuse), Jan Bažant (saxofon, klarinet, bubínky, zpěv, perkuse) a Matěj Hanč (bicí). Na koncertu jsme si poslechli nejen písničky nové a novější ale i staré a starší.

A protože to byl koncert vánoční, nemohla chybět ani písnička ani bonusová písnička z prvního CD „Vločky se s ničím netajou“ (2001) – „Tak trochu smutná koleda“, která je navíc čím dál aktuálnější.

Koncert se početnému publiku líbil a je vidět, že tato místní skupina zůstává i nadále oblíbena nejenom u pilníkovských posluchačů.

 

Text a foto: Jaroslav Blažek

 

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!