Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Výstava fotoobrazů PODMOŘSKÝ SVĚT pana Milana Šlégra

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

V sobotu 19. září 2015 se v zasedací místnosti na radnici sešli milovníci fotografie nebo potápění nebo cestování – nebo toho všeho dohromady. Byla zde totiž vernisáž fotografické výstavy „Podmořský svět“ trutnovského fotografa pana Milana Šlégra, který se specializuje na podvodní fotografii. Výstavou autor poodhaluje krásný, avšak těžko přístupný, podmořský svět. Navíc to není jen o potápění. Zajímavé potápěčské destinace se obvykle nachází v exotických zemích, žijí tam zvířata, která vídáme jen v ZOO – prostě na cestě potkáte spoustu neznámého!

Pana Šlégra již od malička přitahovala příroda. Hlavně voda a život okolo ní, ale nejzajímavější je prý život pod hladinou! Proto si vyrobil vodotěsné pouzdro na foťák a začal fotografovat pod vodou. Samozřejmě dnes už je to o zcela jiné fotografické i potápěčské technice, ale fotografie zůstávají. A to je důležité.

Na výstavě je prezentováno celkem 36 fotoobrazů. Opravdu se jedná o fotoobrazy, tedy fotografie na plátně. Je na nich představena fauna a flóra z autorových výprav do Indonésie a k Egejskému moři. Vernisáž byla navíc obohacena poutavým vyprávěním z cest i o artefakty, které si pan Šlégr přivezl ze svých cest. Například nám ukázal přesný model velrybářského člunu z vesnice Lamalera na stejnojmenném ostrově u Východního Timoru a luk se šípy od domorodců z hor na severozápadní Papui. Také jsme si mohli prohlédnout potápěčskou výzbroj a dokonce i vlastnoručně vyrobený kryt na podvodní fotoaparát.

Výstavu zahájil starosta města Miroslav Klapka, který zároveň představil projekt konání pravidelných výstav a přednášek v prostorách zasedacích místností v prvním patře radnice. Proto je škoda, že na vernisáž přišlo jen 30 posluchačů, z nichž ani většina nebyla z Pilníkova. Přišli tak nejen o zajímavé vyprávění, ale také o občerstvení – a to vše bylo zdarma!

Fotoobrazy si můžete prohlédnout až do konce října v zasedací místnosti městského úřadu buď v době, kdy je otevřena městská knihovna, tedy v pondělí od 13:00 do 17:00 hodin nebo si můžete půjčit klíče v kanceláři starosty.

Text a foto: Jaroslav Blažek

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!