Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Sraz spolužáků po 50. letech

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

V sobotu odpoledne 5. září 2015 se na pilníkovském náměstí začala scházet skupinka lidí. Skupinka se stále zvětšovala, až dosáhla počtu 24 lidí. Kdopak že to byl?

Před školou se totiž sešli bývalí žáci, kteří na této škole zakončili školní docházku před plnými padesáti lety. To znamená, že místní školu navštěvovali v letech 1956 až 1965.

Někteří bývalí spolužáci se poznali bez problémů, někteří nejprve trochu váhali, a slyšel jsem i pár dotazů:

„A kdo seš, ty?“

Když si pak všichni navzájem sdělili nejdůležitější informace, nechali se vyfotografovat před budovou II. stupně MŠ a ZŠ Pilníkov na náměstí, odebrali se k budově I. stupně, protože zde v roce 1965 ukončili v deváté třídě svoji školní docházku. Dokonce jich prý tenkrát bylo tolik, že devítky tehdy byly hned dvě. Také se na ně přišla podívat jejich bývalá učitelka, paní Eva Hronešová.

Společně se podívali do budovy nižšího stupně, prošli si přízemí a také po letech alespoň na chvilku opět zasedli do školních lavic. Po prohlídce školy se ještě odebrali na místní hřbitov, položit květiny na hroby svých bývalých spolužáků, kteří zde odpočívají. A potom již zamířili do restaurace „U klokana“, kde si dlouho měli co povídat… A k tomu jim hrál pan Prokop.

Celý sraz rychle utekl a večer se bývalí spolužáci opět rozešli do svých domovů.

text a foto: Jaroslav Blažek

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!