Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Domov pro seniory – oslava narozenin

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

5.listopadu 2014 se v pilníkovském domově pro seniory dožila krásných devadesáti let paní Bohuslava Hilschová.

  Paní Bohuslava Hilschová se narodila 15. 11. 1924 v Peci pod Sněžkou. Dodnes miluje hory, ve kterých vyrůstala a ve kterých strávila podstatnou část svého velmi bohatého života. Se svojí rodinou žila v menším penzionu „Mařenka“, udělala si kurz na kuchařku a v penzionu prý moc dobře vařila. Kromě toho ale musela pracovat i na 8 hektarech luk, které k chatě patřily.

  V Pilníkově žije již osm let a prý se jí tu moc líbí, i když se jí stále moc stýská po rodných horách. Našteští jsou nedaleko a snacha tam s ní občas jezdí na výlety – dokonce i novou lanovkou se již svezla!

  Po necelých třech týdnech jsme Domov pro seniory v Pilníkově navštívili znovu. V úterý 2. prosince 2014 slavila své již 101. narozeniny paní Anna Hamplová, která je zároveň i nejstarší obyvatelkou Pilníkova.

  Paní Anna Hamplová se narodila 2. 12. 1913 v Temném Dole. Později žila v Horním Maršově, odkud také před šesti lety přišla do pilníkovského domova pro seniory. Po ukončení školní docházky pracovala nejprve ve výrobě šperků v Horním Maršově a později ještě v Texlenu. Vždy však chodila do práce pěšky, snad proto je prý i dnes taková čilá.

  Za město Pilníkov se ke gratulantům připojil pan starosta Miroslav Klapka a předsedkyně sociálního výboru paní Hana Blažková.

                                                                                                      Hana Blažková

několik fotografií:

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!