Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

VÝSLEDKY VÁNOČNÍHO TURNAJE

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

V Ý S L E D K Y   V Á N O Č N Í H O  T U R N A J E

Pohar Palka

 VÁNOCE  2012


S T O L N Í   T E N I S    25. R O Č N Í K    

 

 MLÁDEŽNICKÁ  KATEGORIE  DO  17  LET                                                                     

  1. BARTŮNĚK  DAVID
  2. STARÝ ALEŠ
  3. PIŠTORA ZDENĚK                                                                                                                                  

 

KATEGORIE DOSPĚLÍ                                               

  1. BARTŮNĚK FRANTIŠEK
  2. FRIEDRICH TOMÁŠ
  3. BAIER MIROSLAV
  4. HNIK ONDŘEJ
  5. PECINA JIŘÍ
  6. NÝČ ČESTMÍR
  7. STRASSER PAVEL
  8. KUŘÍK PAVEL
  9. FENDRYCH STANISLAV
  10. KORNFELD JIŘÍ
  11. KRATOCHVÍL JAROSLAV
  12. JANDÍK JAN

  Pěkný pozdrav z vánoční  městské tělocvičny Pilníkov,  kde se konal tradiční VÁNOČNÍ TURNAJ v ….( a  neřeknu ) , však vy víte v čem. Druhý svátek vánoční, se přeci  koná pingpongový turnaj, který v tomto roce slavil malinké výročí a to čtvrtstoletí jeho trvání. V pořadí 25.ročník VÁNOČNÍHO TURNAJE  sportu pingpongového přinesl hned několik nej. Jen tak namátkou….nejdéle trvající turnaj ve stolním tenise v Pilníkově ( a to proto, že žádný jiný se tu nehraje), nejvyšší účast v kategorii dospělých za celou dobu trvání turnaje (a že si něco pamatuji), nejdéle používaná pálka vlastní výroby ( viď bílý tygře – ale letos ji půjčil i soupeři) , nejstarší hrající aktivní rybář ( Toník – cyklofofrník) a nesmím zapomenout ani na nejlepší pingpongový dort (fakt dost dobrej) ,který se sluncovou sekanou  byl velmi  dobrou pochoutkou na závěr turnaje. Pivní zátky sem nepatřej, ale ty byly taky nej J.

  Ale po pořádku… mládežnická kategorie ve které  je poslední léta slabší účast – co k tomu dodat – pouze 3 , slovy, tři účastníci turnaje – prakticky každý z nich na bedně – co by za to někteří dospěláci dali . Jmenovitě David Bartůněk ,Aleš Starý a Zdeněk Pištora měli tak dostatek prostoru a času si pěkně zahrát. Každý s každým sehráli zápas na deset vítězných setu, kdy se dvojice po jednom odehraném setu střídali. David oba soupeře porazil (David – Aleš 10:2, David – Zdeněk 10:3) a stal se tak vítězem letošního ročníku. Na druhém místě se umístil Aleš když si se Zdendou poradil v poměru 10:5 na sety. Všichni  ( 3 ) účastníci mládežnické kategorie obdrželi věcné ceny  a  upomínkové plakety.

  V kategorii dospělých a dříve narozených se k jedenácté hodině zapsalo 32 !!! vánočně naladěných borců. Trochu netradiční bylo tentokrát i  rozlosování. Do ,,druholigového‘‘ družstva se nelosovalo,tam byli automaticky zařazeni ti kteří přes rok evidentně trénovali a nebo jsme se domnívali že by tomu tak mohlo být. Dalších 24 hráčů bylo rozlosováno do tří skupin . A začátek byl odpískán, začaly boje ve skupinách, kde se utkal každý s každým, na dva  vítězné sety. Tři nejlepší z každé skupiny postoupili do finálové dvanáctky, kde bojoval každý s každým a výsledky dosažené v základní skupině se započítávaly do finálové tabulky. Díky tomu, že letos bylo  ve finále více hráčů, tak někteří si finále okusili poprvé. A druzí – opět a zase ne…i když to bylo hodně blízko (nebudu jmenovat – viď Jardo). Vítězem letošního ročníku, s povinností jeden rok  oprašovat putovní pohár, se letos stal Franta Bartůněk, který turnaj vyhrál systémem start – cíl. Jeden prohraný set, a to s minuloročním vítězem, z 16-ti zápasů hovoří za vše. Na druhém místě se umístil Tomáš Friedrich, který měl na svém kontě dvě porážky a na třetím místě, tudíž taky na bedně, Míra Baier, pro kterého rozhodl při rovnosti bodů s Ondrou Hnikem, jejich vzájemný zápas. Čtvrté místo tedy Ondra Hnik, páté loňský vítěz Jirka Pecina ml. a šestou příčku vybojoval Čenda Nýč. Peloton finalistů uzavřel,,bílý tygr ze Sparty‘‘ se svoji těžko popsatelnou pálko-raketou, ale Krbec na jedenáctém fleku měl namále – bylo to jen ,,o fous, jasných 2:0‘‘ve vzájemném klání.  Finalisté  byli odměněni věcnými a upomínkovými cenami a pak už se jen diskutovalo o tom, jak by to kdo zahrál líp, co na příště vylepšit a tak podobně. J

  Všem zúčastněným děkuji za jejich sportovní výkony a předsevzetí, ,,že na další ročník turnaje přijdeme zase o něco natrénovanější‘‘ určitě všichni splní .Pingpongových pálek zbylo opět z letošního ročníku dost, na příští turnaj určitě donesu a  budu se spolu s Vámi těšit na ročník následující – 1.ročník z druhého čtvrtstoletí.

Sponzorům  a všem co přispěli k hladkému průběhu turnaje díky .

Sportu zdar  –    ping pongu  zvláště ….a hlavně zdraví …a na zdraví  – to už jsme si vlastně dali.

 

A zazvonil zvonec a čtvrtstoletí je konec.

 

Faktory které zabezpečily hladký průběh  turnaje  JJJ

 

– poctivý celoroční trénink a dodržování životosprávy

– kvalitní návštěvnost kantýny a její obsluha

– že Míra letos přežil bez ztráty květinky…i když pálka dorazila několik dní po něm …….viď Míro J

– celodenní dohled, zda probíhá vše fair-play samotným starostou našeho města – pojištěno i bývalým starostou

– kvalitní rybářská kontrola, jestli nedochází k nějakému,,kapříkování‘‘ – kontrolník Toník byl prakticky všudy  

  přítomen

– a především dobrá parta a její zdravé jádro, která se už  roky na turnaji schází – díky kamarádi a přátelé

 

J.P. vl.r.

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!