Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

Plaveme přes hranice

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

Plaveme přes hranice

Název celého projektu: „Posilujeme své partnerství“

Město Pilníkov, obec Vítězná, Gmina Marciszów

V rámci příhraniční česko-polské  spolupráce v oblasti kultury a sportu – projekt je spolufinancován z ERDF prostřednictvím Euroregionu Glacensis. Město Pilníkov hradí část nákladů spojených s projektem.

Mikroprojekt: „Plaveme přes hranice“

Děti z I.stupně ZŠ z Pilníkova, Vítězné a polského Marczisówa se spolu setkávaly  po šest pátků při hodinách plavecké výuky v krytém bazénu TJ Lokomotiva Trutnov. Téměř 120 dětí z výše uvedených škol prošlo společně  výukou plavání, společnými závody a prožily mnoho společných zážitků, navázala se nová přátelství.  Vše pro děti bylo hrazeno pomocí dotace.

TJ Lokomotiva Trutnov – bazén, poskytla pro všechny zúčastněné skvělé  zázemí .  Osm instruktorů pod vedením L. Davidové předvedlo výborné  metodické vedení  všech výukových lekcí plavání. Děti se učily hravou formou, s mnoha pomůckami. Polští kamarádi z Marcizsówa si výuku náramně pochvalovali.

A co bylo cílem našeho „Plavání přes hranice?“  Nebát se vody, zvládnout základní plavecké styly, zažít všichni společně nová dobrodružství, poznat nové kamarády a zjistit,  za jak dlouho jsme uplavali vzdálenost z Pilníkova a z Vítězné do Marciszówa – uplavané kilometry se zaznamenávaly do mapy.

Děti z Pilníkova a Vítězné jely  na oplátku třikrát vyzkoušet krytý bazén do polského Jawora, kde vyzkoušely i tobogán.  Celý projekt bude 8. 6. 2012 zakončen v Pilníkově při společném „Sportovním a kulturním koktejlu, “  který pro všechny účastníky připravují žáci 9. tř. Všem, kteří se podíleli na realizaci celé desetidenní akce – v průběhu pěti měsíců, velmi děkuji.

 

                                           Mgr. Ilona Skořepová, ředitelka školy

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!