Click to listen highlighted text!
Search
Close this search box.

STOLNÍ TENIS 24. ROČNÍK

Aktuality

Obec

Úřad

Plány

V Ý S L E D K Y   V Á N O Č N Í H O  T U R N A J E
 VÁNOCE  2011
S T O L N Í   T E N I S    24. R O Č N Í K   

 

MLÁDEŽNICKÁ  KATEGORIE  DO  17  LET
1.    BARTŮNĚK  DAVID
2.    PIŠTORA ZDENĚK                                                                  
3.    ANDRLE TOMÁŠ     
4.    ANDRLE PETR
5.    ONODI PATRIK                                                                  

KATEGORIE DOSPĚLÍ                                                
1.    PECINA JIŘÍ
2.    FRIEDRICH TOMÁŠ
3.    BARTŮNĚK FRANTIŠEK
4.    ŽĎÁRSKÝ MIROSLAV
5.    JOROVÁ ZUZANA
6.    KAŠPAROVSKÝ LUDĚK

Zdravíme z městské tělocvičny Pilníkov,  kde se tradičně koncem roku, na druhý svátek vánoční, koná pingpongový turnaj. V pořadí 24.ročník VÁNOČNÍHO TURNAJE  sportu pingpongového přinesl celkem slušnou účast v kategorii dospělých, v mládežnické kategorii je již třetím rokem účast slabší. V kategorii do 17 let se prezentovalo pouze  5 soutěžících .

Hráči do 17 let se popasovali v jedné skupině, každý s každým dvakrát v utkáních na tři vítězné sety. Na prvním místě se umístil David Bartůněk a celkem s přehledem  si poradil se svými soupeři a zaslouženě dosáhl na metu nejvyšší. Druhý na bedně byl Davidův stín a ,,tréninkový parťák‘‘ Zdeněk Pištora, který si na Davida udělal jeden set .Třetí místo obsadil starší s bráchů  ,,Andrlíků‘‘  Tomáš a jeho brácha Petr skončil na místě čtvrtém. Pátou příčku obsadil Patrik Onodi. Všichni účastníci mládežnické kategorie obdrželi věcné ceny a první tři a nejmladší účastník turnaje upomínkové pohárky.

V kategorii dospělých a dříve narozených se k  desáté hodině a pětačtyřicáté minutě prezentovalo 26 playerů. Tradiční bylo i  rozlosováni do tří skupin , kde se utkal každý s každým, letos  na dva  vítězné sety. Los po létech  utvořil skupinu ,,B‘‘ pouze z pilníkovských účastníků, která na oko vypadala nadějně, (alespoň podle počátečních slov ,,béčkařů‘‘) schůdně – postupově, ale bylo nesmírně těžké z ní postoupit do finálové skupiny  ( viď Mišáčku ) 😆 . Tři nejlepší z každé skupiny postoupili do finálové devítky, kde bojoval každý s každým a výsledky dosažené v základní skupině se započítávaly do finálové tabulky.Vítězem letošního ročníku a ročním oprašovatelem putovního poháru se letos stal Jirka Pecina ml., který po jedné porážce v základní skupině  a jedné ve finálové skupině , vyskočil na bednu nejvýše. (pozn. loni druhý ). Se stejným bodovým ziskem sedmi bodu  se na druhém místě umístil Tomáš Friedrich a o jeho stříbře rozhodl výsledek vzájemného zápasu s vítězem.  Třetí místo obsadil Franta Bartůněk, který sice prošel základní skupinou bez ztráty květinky, ale dvě porážky v skupině finálové mu přinesly pomyslný bronz. Na dalších pořadích byl čtvrtý Míra Žďárský, který se pravidelně umísťuje na předních příčkách, i když k letošní bramboře mu pomohl výsledek vzájemného zápasu s pátou Zuzkou Jorovou, která se rok od roku posouvá v celkových pořadích výš a výš. Za zmínku stojí i šesté místo Luďka Kašparovského – dle statistik jeho nejlepší umístění –  v základní skupině jen jedna prohra s celkově třetím Fandou.  Finalisté  byli odměněni věcnými a upomínkovými cenami, ( i když někteří je mají dodnes  u mě v úschově a prakticky jim propadly ). Pozn. archivní .,,bohemka sekt‘‘, která po dvou letech dorazila z pohárků chutnala. 😆

Děkuji všem zúčastněným za jejich sportovní výkony a věřím že předsevzetí, ,,že na další ročník turnaje zase něco natrénujeme‘‘ určitě všichni splní .Zbylé pálky z letošního ročníku na příští turnaj určitě donesu a  budu se spolu s Vámi těšit na ročník následující – ročník číslo 25 , což vypadá na čtvrt století – no toto letí. Dík patří  všem sponzorům , kteří na tento turnaj přispěli a těm kteří přišli povzbudit vánoční vrcholové sportovce . Sportu zdar  –    pinpongu  zvláště ….a hlavně zdraví a na zdraví ……..a na závěr několik postřehů.

Faktory které podstatně ovlivnily výsledky turnaje 😳 😳 😳

– že jsme všichni poctivě trénovali po celý rok a dodržovali životosprávu s metalovou přesností
– slabší uvítací výbor – asi málo procent a málo švestkových vitamínů
– těžký los skupiny ,, B‘‘ , kde skončilo spousta favoritů
– nedostatek při vážení a kontroly velikosti pálek na začátku turnaje viz. kalibr ,,bilého tygra“  z Letné
– obhájené vítězství nejlepšího strávníka z minulého turnaje …….viď Míro 🙂
– účast pana Lapuly pouze v kantýně, kde pořadím jen těžko zamíchá…..srab jeden
– chřipečka Jardy , který by pořadím zcela určitě zamíchal     🙂              

zpracoval: J.P. vl.r.

Nepřehlédněte

Skip to content Click to listen highlighted text!